úterý 9. června 2015

Česko-belgická slam exhibice (Plzeň - Anděl 27/5)

Po delší době jsem zase jednou vyrazila na exhibici slamu. Vylákala mě především část složení: Anatol Svahilec, Mruczivák a hosté z Belgie. Sice jsem se do poslední chvíle rozhodovala, ale nakonec jsem s drobným zpožděním dorazila.
Večerem provázel Nejhodnější Michal a hudebně podkresloval DJ Sirkir.

Po vypláznutí 120Kč za vstup (nojo, bejvalo to levnější) jsem se vsunula do útrob zaplněného Anděla. Zrovna hovořil můj oblíbenec Anatol Svahilec. Bohužel jsem přišla tak v půlce jeho přednesu, takže jsem jen v rychlosti chytala téma, o čem je řeč. Porod na kole? Jak na to šmankote přišel??? Nicméně o vtipné postřehy a zajímavé obraty, jak je Anatolovým dobrým zvykem, nebyla nouze.
Zbytek první série mě ale úplně nenadchnul. Sice vystoupili také hostující tři Belgičané, ale krom krásné francouzštiny mě až tolik ničím dalším neoslnili. Pravda, sledovat mluvené slovo vs. český překlad mi moc nešlo. Pobírat dva jazyky dvěma vjemy současně očividně nezvládám.
Pár lidí při pauze odešlo, tentokrát to bylo fakt nějaké slabší... ale řekla jsem si: "Inu co, když už jsem tu, ještě chvíli vytrvám, poklábosím s kamarádkou, kterou jsem tam objevila.....no a přinejhorším prostě jen nevydržím do konce.
Jenže pro druhou polovinu jsem vyfasovala hodnotící cedule..no a to se prchá teda blbě. Naštěstí prchat ale nebylo potřeba. Během pauzy se nějak všichni zmátořili či co (u mě navíc tedy zapracoval adrenalin způsobený zodpovědnou funkcí hodnotitele) a druhá půlka dostala grády.
Všimlo si toho i publikum a dávalo náležitou zpětnou vazbu, a už se ani tolik nebavili...
Což, když už jsme u toho, když vám do slamu někdo kdáká, je to pěkně naprd. Jednak to ruší samotného přednášejícího, a navíc coby divák slyšíte sem tam něco, takže to sakramentcky kazí dojem i z těch pasáží, kde se slamer nenechá žvanilem rozhodit.
(O tom, kdy slamer využijenarušitele jako ohnisko svého vtípku, třeba někdy jindy. Mám to ze zkušenosti na skoro vlastní kůži.)
Prakticky všichni exhibující podali ve druhém kole výkony převyšující skóre prvního kola a byli za to i náležitě bodově ohodnoceni.
Vyhlášení výsledků bylo suprové. Tradice společného závěrečného jamu je úplně super. Beatbox Lojzy Kvádra to všechno tak nějak zcelil.

Vyjádření, které to krásně všechno shrnulo, pronesl při záverečném jamu nejstarší z Belgičanů: Už jsem byl všude možně - v Německu, Švýcarsku, ... (nerada bych mu vyměnila nějaké země, už si to nepamatuju, ale jmenoval minimálně tři další), ale tady u vás v Plzni byla jednoznačně nejlepší atmosféra!

1 komentář:

  1. Myslím, že z tvého blogu dostanu depku. Tolik super akcí a já zase chyběla. Třeba například tady... No, příště už si to rozhodně nenechám ujít :)
    V.

    OdpovědětVymazat